Hallgassa élőben!

Ősztől új épületbe várják az óvodásokat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2020 márciusában új óvoda építéséhez kezdett a Nagyvárad-Belvárosi Baptista Gyülekezet. A Henri M. Berthelot tábornok (Lakatos) utcai épület hamarosan elnyeri végső formáját, így szeptembertől már gyermekzsivalytól lesz hangos.

János Piroska

Az épületen már megtörtént a szigetelés, külső és belső meszelés, a lámpatestek felszerelése, egyes bútorzatok elhelyezése – mondta el érdeklődésünkre Budai Lajos Dániel lelkipásztor. Jelenleg az utolsó simítások fele közelednek, hátravan még ugyanakkor a belső udvaron a járda, a zöldövezet, illetve a játszótér kialakítása. Számos, az óvoda működéséhez szükséges tárgyra van még szükség, amelyekre nem tudták elkülöníteni az építkezéstől az anyagiakat, éppen ezért a június 12-én szombaton, vagyis holnap 10–18 óra között jótékonysági vásárt szerveznek a belvárosi baptista gyülekezet udvarán (bejárat a Brătianu utca 4. szám alatt). „Azt szeretnénk, hogy a szülőknek és a gyülekezeti tagoknak is lehetőséget adjunk, hogy akik szeretnének hozzájárulni az óvoda felszereléséhez, azok ezt megtehessék” – mondta el a lelkész. A jótékonysági vásár ötlete a szülőktől érkezett – tudtuk meg Székely Enikő óvodaigazgatótól (a képen). „Csodás látni, hogy a szülők máris ilyen összetartozást éreznek, illetve összefogást gyakorolnak annak érdekében, hogy az óvodánk tényleg a legmegfelelőbb szinten tudjon majd működni ősztől” – jegyezte meg. Az új óvodaépületben lesz egy terem, ahol gyógypedagógus fog foglalkozni a kisebb, segítségre szoruló gyerekekkel – mondta az igazgató ottjártunkkor.

A vásáron befolyt összegből az új óvodaépületbe új ágyneműket, étkészletet szeretnének vásárolni, illetve sok olyan apróság van, amire még szükség lesz, többek között udvari játékokra, biciklikre, kismotorokra, hintára. Az udvaron még egy faházikót szeretnének kialakítani, ahol a kinti játékokat tárolhatják.

Programok

A Betlehem Keresztyén Óvoda javára szervezendő szombati jótékonysági eseményen a vásárlási lehetőség mellett az óvodás, kisiskolás korú gyerekeknek különböző játékokat szerveznek, és lesz kézimunkázás is. A nagymamák töltött káposztával készülnek, de helyben lesz pizzasütés és palacsinta, fánk is várja az édesszájúakat, a vásárlók pedig könyvek, ruhák, kézzel festett szatyrok között válogathatnak. Az új óvodaépület befogadóképessége 45–50 fős, három nagy csoportban. A beruházás önerőből és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül.

Fotók: Alexandru NițescuJó iram, öt gól – Hollandia remek meccsen győzte le Ukrajnát
A Zubkovot hamar elveszítő ukránok felálltak 2–0-s hátrányból, de végül pont nélkül maradtak.
Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról az angol-horvát meccs közben
Az angol szurkoló súlyos állapotban van.
Bugyi nélkül állt az ablakban a brutál mellű botrányhősnő
Amanda Nicole-nak sikerült ismét magára irányítania a figyelmet.
A világelső Novak Djokovic nyerte a Roland Garrost
Ez a szerb teniszező 19. Grand Slam-trófeája.
Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze
„Úgy érzem, menten kimegyek innen, és edzésbe állok” – mondta a futballista a társaknak.