Hallgassa élőben!

Becsületességből jeles

Polgári jószándékról és jólneveltségről adott tanúbizonyságot múlt héten az a hétéves vaskohsziklási fiú, aki miután Nagyváradon talált egy pénzzel és iratokkal teli pénztárcát, leadta azt a rendőrőrsön. A rendőrök meg is találták a pénztárca tulajdonosát. Az esetről a Polițiști bihoreni nevű Facebook-csoportban számoltak be kedden.

A gyerek természetesen nem egyedül sétált a megyeközpont utcáin. Rareș édesanyjával tartózkodott Nagyváradon, amikor kora este, fél nyolc körül észrevette a földön heverő pénztárcát, amit gyorsan fel is vett, nehogy más elvigye. A kisfiú elmondta édesanyjának: a talált pénztárcát be kell vinni a rendőrségre. Ez meg is történt, a gyerek az édesanyjával 19.45-kor jelentkezett a közlekedési rendőrség székhelyén. A pénztárcában levő okiratok alapján hamar fel tudták venni a kapcsolatot annak tulajdonosával, aki fél órán belül jelentkezett is a rendőrőrsön. A pénztárcából nem hiányzott semmi.Gulyás: Brüsszelnek komolyan át kell gondolnia Közép-Európához való viszonyát
A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot – mondta a miniszter.
Bartók-évfordulós zongoraest volt a PKE-n
Bartók születésének 140. évfordulója alkalmából Ábrám Endre zongoraestjére került sor szeptember 25-én, szombaton 18 órai kezdettel a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) szervezésében.
CFA Románia: 6,8 százalékos költségvetési hiány várható idén
Orbán Viktor: nem hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak!
Már 700 ezren aláírták a Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióját – jelentette be közösségi oldalán a kormányfő.
Rekordszezont zárt a belföldi forgalom
Az őszi belföldi, országos kampány fókuszában a hazai borrégiók állnak.