Tervek

2024.05.22. 14:58

Aurel Mohan (PSD): Partnerség a bihari lakosokkal egy egészséges és virágzó megyéért!

Aurel Mohan idegsebész, egyetemi tanár és a PSD Bihar megyei elnöke, június 9-én pedig indul a Bihar Megyei Tanács elnöki tisztségéért.

Fotó: Sebi Tont - Defoto Studio

Ramona Pașcu

Egész szakmai pályafutását mások élete javításának szentelte, különös tekintettel az egészségügyre és az oktatásra. „A Megyei Kórház orvosaként, a Nagyváradi Egyetem Sebészeti Diszciplínák Tanszékének professzoraként, vezetőjeként, de az Egészségügyi Minisztérium államtitkáraként is komplex csapatokat és projekteket koordináltam, a teljesítmény és az innováció irányába terelve az intézményeket. Az egészségügy irányításában kulcsszerepet vállalva, hatékony politikákat dolgoztam ki a folyamatok racionalizálása és az egészségügyi ellátás minőségének javítása érdekében”, nyilatkozta az orvos.
Az évek során Mohan széles körű tapasztalatot szerzett vezetői pozíciókban, valamint szakértelmet az orvostudomány és a közigazgatás területén, ami alkalmassá teszi arra, hogy változást hozzon Bihar megyében, amelynek – mint mondja – „meg kell oldania a jelenlegi problémákat”.
„Tapasztalataimat az egész megye lakosságának szolgálatába szeretném állítani, mert Bihar megyének változásra van szüksége, és a bihari emberek több tiszteletet érdemelnek a megyei közigazgatás részéről. Ebben az értelemben a PSD megyei tanácsosainak csapatával együtt vállaljuk, hogy a polgárok szóvivői leszünk, és megtesszük azt, ami manapság hiányzik: a megyei tanács érdeklődésének és közpolitikájának fókuszába helyezzük a bihari lakosok valós igényeit”, tette hozzá az idegsebész.

Jövőbeli tervek

Az ő elképzelése szerint Biharnak növekednie kell és virágzóbbá válnia. Ez akkor lenne lehetséges, ha a megye minden területe és települése részesülne a kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődés előnyeiből.
„Az én prioritásom az életszínvonal emelése közberuházások és jobban fizetett munkahelyek révén! A Szociáldemokrata Párt az Egészséges Bihart fejlesztünk! elnevezésű programon keresztül támogatja az egészségügyet, az oktatást és az infrastruktúrát, amelyek alapvető fontosságúak egy virágzó közösség számára. Megyénknek olyan fejlesztési stratégiára van szüksége, amely kiemeli a középszerűségből és a stagnálásból, és egyenrangúvá teszi Kolozs és Temes megyékkel, legalábbis ami a Bihar megyei lakosok béreit illeti”, hangsúlyozta Mohan doktor.
Megválasztása esetén egy új projektet kíván megvalósítani a „fenntartható jövő, a kiegyensúlyozott és méltányos fejlődés érdekében, erős közösségekkel, amelyek védik a kiszolgáltatottakat és szolidárisak velük”.
„Számomra, amikor a megyei fejlesztésekről van szó, nincsenek »piros«, »zöld« vagy »sárga« közösségek. Csak Bihar megyeiek vannak! A megyei tanács elnöke mindenekelőtt az összes bihari lakos vezetője kell legyen, nem csak pártoké vagy érdekcsoportoké. A politika az emberek érdekét kell szolgálja!”

Partnerség Bihar megye lakosságával

Mivel a munkát csapatban végzik, Mohan Aurel azt mondja, hogy minden bihari polgárral partnerséget szeretne kötni a megye újraindításához. „Szeretnék minden bihari lakossal összefogni. Végül is a bihariak azok, akik szavazatukkal visszaterelhetik a dolgokat a helyes útra, a fejlődés, de mindenekelőtt a megye minden lakosának jóléte felé. Arra kérem önöket, hogy június 9-én csatlakozzanak hozzám és a PSD csapatához egy egészséges és virágzó Biharért! Őszinte partnerséget javaslok, amelyen keresztül együtt dolgozunk azon, hogy felépítsük azt a Bihar megyét, amit mindannyian szeretnénk! Együtt azonnali megoldásokat fogunk találni, hogy Bihar megye visszakerüljön oda, ahová való Románia és Európa térképén. A jólét és a remény megyéjévé, a jelen, de mindenekelőtt a jövő megyéjévé. Ez az, amit én javaslok!”, nyomatékosította Aurel Mohan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában