Közlemény

2023.08.30. 14:06

Karbantartási munkálatok tanévkezdés előtt

Közeledik az iskolakezdés, ezt megelőzően a tanintézményekben el kell végezni a szükséges karbantartási munkálatokat, írja közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, mely beszámol arról, hogy a hivatal ingatlankezelő igazgatósága milyen munkálatokat végez ebben a tekintetben.

Forrás: PMO

Pap István

A tanintézményekben az oktatás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében különböző javítási munkálatokat végeztek, beleértve a tantermek, folyosók és a mosdók alapos tisztítását. Néhány épületben kicserélték az ablakokat, az ajtókat és a padlót, újjávarázsolták a belső burkolatokat stb. A továbbiakban a konkrétumokról ír a polgármesteri hivatal közleménye: a 47. számú óvoda Nagyvásártér/December 1. tér 9. szám alatti épületében tisztítást és belsőépítészeti munkákat végeznek, a 17. számú óvodában (Transilvainei utca 21. szám) mindhárom tanteremben, a mosdókban és az adminisztrációs helyiségekben elvégezték a tisztítási, javítási és festési munkálatokat, a tantermekben a padlót lamináltra cserélték. A 28. számú óvodában (Onisifor Ghibu sétány 16. szám) kitisztították a tantermeket, az élelmezési helyiségeket, a mosodát és a folyosókat. Az 56. számú óvodában (Liszt Ferenc utca 75. szám) fertőtlenítették a két csoportszobát és az ezekhez tartozó helyiségeket. 

Forrás: PMO

A Széchenyi téren (Traian park) található Oltea Doamna Középiskolában négy tantermet, egy mosdót és a folyosót újították fel, illetve végeztek karbantartási munkálatokat ott. A tantermekben a meglévő padlót lamináltra cserélték, valamint javítási és festési munkálatokat végeztek. A Dimitrie Cantemir Gimnáziumban egy új tantermet alakítottak ki. 

Forrás: PMO

Ami az Aluminei utca 88. szám alatt található Episcop Roman Ciorogariu Ortodox Gimnáziumot illeti, itt 2020 májusa és 2023 júliusa között a Regionális Operatív Program keretében energetikai rehabilitációra került sor, míg az idén nyáron a helyi költségvetési forrásokból olyan munkálatokat végeztek el, amelyek nem voltak belefoglalva az európai finanszírozású projektbe. Így a gimnázium B épületében belső munkálatokat végeznek, tantermeket, mosdókat, laboratóriumokat és folyosókat újítanak fel. A belső munkálatokat a város 2023-as költségvetésének karbantartásra elkülönített összegeiből fedezik. A legtöbb iskolában a munkálatok 90 százalékban befejeződtek, a még folyamatban lévőkkel pedig az új tanév kezdetére végeznek.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában