Példaértékű

2023.08.27. 14:46

Életet mentett a szolgálaton kívüli rendőr

Forrás: Facebook - Poliția Română

Egy hároméves gyermek életét mentette meg Félixfürdőn az elmúlt napokban egy szolgálaton kívüli nagyváradi rendőr: a kisfiú eszméletét vesztve lebegett a fürdőtelepülés egyik medencéjében.

Alexandru Raț Jurcuț három lányával ment ki a strandra, ahol észrevette, ahogy a kisfiú kimentésére igyekszik egy férfi. A közlekedésrendészeti osztályon dolgozó rendőr csatlakozott a mentési akcióhoz: a kisfiút eszméletlen állapotban emelték ki a medencéből, nem lélegzett. A rendőr a kisfiú édesapjával együtt megkezdte a gyerek újraélesztését, ami rövid időn belül sikeres volt. A mellkason végzett nyomás miatt azonban az életjeleket mutató kisfiú a gyomrából visszaáramló étel miatt kezdett fulladozni. „Azonnal felemeltem a kisgyereket, mellkasával lefele az édesapa tenyerébe helyeztem akképpen, hogy a test az alkaron feküdjön, fejjel kissé lefelé, és enyhén ütni kezdtem a hát felső részét, az ütések pedig azonnal hatottak. Később kórházba szállították további kivizsgálások végett, ahol én is meglátogattam, hogy meggyőződhessek, tényleg jól van” – mesélte a Román Rendőrség Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a váradi rendőr.

Alexandru Raţ Jurcuţnak nem ez az első ilyen jellegű cselekedete: két évvel ezelőtt Nagyváradon a 34 fokos melegben, tűző napon leparkolt autóból mentett ki egy magára hagyott gyereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában