Kézilabda: a legjobbak között Magyarország és Románia

<p>Magyarország az előkelő ötödik helyet foglalja el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) legújabb világranglistáján, Románia pedig a hetedik helyen áll.</p>

A felnőtt, junior és ifjúsági férfiak és nők, valamint a strandkézilabdázók eredményei alapján összeállított rangsorban Magyarország 691 pontos, s csupán Németország (1197), Oroszország (968), Dánia (779), valamint Szerbia (745) előzi meg, Románia pedig a svédekhez hasonlóan 614 pontot gyűjtött össze. Az IHF honlapja alapján a felnőtt magyar nők a második, a románok a negyedik, a férfiak a nyolcadikok, illetve a hetedikek a rangsorban. Az öreg kontinens fölényét jelzi, hogy a 9. helyen álló Koreai Köztársaságot csupán a 19. helyen követi a második, Európán kívüli kézilabdás nemzet, Egyiptom (191).
A világranglista élcsoportja: 1. Németország 2. Oroszország, 3. Dánia, 4. Szerbia, 5. Magyarország, 6. Svédország, 7. Románia, 8. Franciaország, 9. Koreai Köztársaság, 10. Spanyolország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!