ERDON Országos hírek

2013.01.22. 14:38

Új adózási módszer

A kormány megváltoztatná a mezőgazdák adózási módját, úgy, hogy ne a bevallott jövedelem, hanem a tulajdonban lévő földterülettől, illetve az állatok számától váljon függővé.

A kormány megváltoztatná a mezőgazdák adózási módját, úgy, hogy ne a bevallott jövedelem, hanem a tulajdonban lévő földterülettől, illetve az állatok számától váljon függővé. Mindez becslések szerint több mint 600 ezer olyan személyt érintene, aki megkapja a mezőgazdasági támogatást az államtól, de semmiféle adót nem fizet. „Az alapötlet az, hogy mindenki fizessen egy mérsékelt adót, ne csak néhányan fizessenek sokat” - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sorin Minea, a Romalimenta elnöke a gazdasági és mezőgazdasági miniszterekkel folytatott tárgyalásokat követően.

A mezőgazdasági minisztérium adatai szerint a 670 ezer mezőgazda közül, aki állami támogatásban részesül, csak 10%-a fizet adót. Daniel Chițoiu gazdasági miniszter azt hangsúlyozta ki: ílymódon az érintetteknek egyúttal egészségi biztosításuk is lesz, emellett abban bízik, hogy az adócsalás is lényegesen csökkenni fog.

Címkék#adózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!