ERDON Helyi hírek

2012.07.03. 12:00

Narancssárga kód Bihar megyében is

Az ország nyugati részén péntekig kilenc megyére érvényes narancssárga jelzésű hőségriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), köztük Bihar megyére is.

Az ország nyugati részén péntekig kilenc megyére érvényes narancssárga jelzésű hőségriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), köztük Bihar megyére is.Az érintett megyékben várhatóan 39 Celsius fokos hőmérsékletre számíthatnak, míg az ország többi részére sárga kód érvényes. Narancssárga kód érvényes Bihar, Szatmár, Arad, Fehér, Hunyad Temes, Krassó-Szörény, Dolj és Mehedinţi megyékben. Az említett helyeken a hőmérséklet-páratartalom index eléri és túllépi a kritikus értéket, a legmagasabb hőmérséklet 37-38 Celsius fok között alakul, míg egyes helyeken 39 fok lesz, előreláthatólag szerdán, csütörtökön és pénteken. Az ország többi részében is kánikulára számíthatnak, 35-37 Celsius fok lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!