Sztrájk

2024.04.03. 10:35

Figyelmeztető sztrájkot tartanak 300 kórházban

Agerpres

Az Egészségügyi Szolidaritás Szövetséghez tartozó szakszervezetek tagjai több mint 300 kórházban figyelmeztető sztrájkot tartanak szerdán 12 és 13 óra között, mert elégedetlenek a kormány által felajánlott béremeléssel.
A szakszervezeti szövetség alelnöke, Gabriel Predică az AGERPRES-nek elmondta, hogy a tiltakozó alkalmazottak a figyelmeztető sztrájk idején beszüntetik a munkát, és a kórházak udvarára vonulnak. Közlése szerint a kormány által felajánlott béremeléssel azért elégedetlenek, mert nem fedezi az elmúlt két év inflációját. Sérelmezik azt is, hogy csak az alapbérük nőne, a különböző pótlékok a 2018-as szinten maradnak.
A szakszervezeti vezető elmagyarázta: ha a pótlékok nem módosulnak, az asszisztensek, ápolók és beteghordók június után mindössze 7 százalékkal kapnak többet egy plusz műszakért vagy ügyeletért. Emellett az öt évvel ezelőtti szinten marad az orvosok ügyeleti díja is. 'Ez nyilvánvalóan teljesen demotiváló' - jegyezte meg Gabriel Predică.
Elmondta azt is, hogy Egészségügyi Szolidaritás Szövetség vezetősége április végén dönt az általános sztrájkról, aminek a kihirdetését valószínűnek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában