Érettségi

2024.04.15. 16:59

Deca: Az érettségi vizsgatételek nem nehezek, megoldásuk átlagos tudásszintet igényel

Agerpres

Az érettségi vizsgák a végzősök bizonyos készségeit tanúsítják, a tételek nem nehezek, megoldásuk átlagos tudásszintet igényel - jelentette ki hétfői câmpulungi sajtótájékoztatóján Ligia Deca oktatási miniszter.
A tárcavezető elmondta: ahhoz, hogy a román érettségi okleveleket Európában is elismerjék, Romániának szavatolnia kell, hogy a vizsgák a diákok valós tudásszintjét mutatják. Ezért a tételek nehézségi fokán nem módosítanak, de egyre változatosabb segítséget kapnak a sajátos nevelési igényű gyermekek a sikeres érettségihez. 'Ez hosszabb törődést, segítő intézkedéseket és segédanyagokat jelent, pontosan azért, hogy a megszerzett diplomájukat senki sem vitathassa' - magyarázta.
Deca hangsúlyozta: a vizsgatételeket úgy dolgozzák ki, hogy ne okozzanak nehézséget egy átlagos tudásszintű és átlagos készségekkel rendelkező végzősnek, éppen ezért országos szinten egységesek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában