Tanügy

2024.03.26. 16:18

Ligia Deca: A tanügyminisztérium a gyermekjogvédelmi hatóság segítségét kérte az iskolai bántalmazások kezelésére

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

Ligia Deca tanügyminiszter kedden bejelentette, hogy a gyermekjogvédelmi hatóság segítségét kérte a súlyos iskolai bántalmazási esetek kezeléséhez.
A tanügyminiszter Florian Lixandru oktatásügyi államtitkárral közösen folytatott megbeszélést az Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóság (ANPDCA) elnökével, Rareş Achiriloaieval.
Deca kijelentette, az iskolai bántalmazási ügyek kezeléséhez az ANPDCA segítségét kérte, mert ilyen esetekben az iskoláknak a szociális gondozók és pszichológusok azonnali segítségére van szükségük.
Facebook-bejegyzésében a tanügyminiszter emlékeztetett, hogy a kiskorúak elleni visszaéléseket a 119-es egységes hívószámon lehet jelezni.
Az uniós gyermekjogi stratégia keretében megszabott európai gyermekgaranciával kapcsolatban Deca leszögezte, az Egészséges étkezés nevű iskolai program kiterjesztésével Románia ezen a téren már teljesítette a kitűzött célt. Ugyanakkor Románia jelentős eredményeket ért el az iskolai tanácsadók számának növekedése, a korai oktatás és a Második esély program terén is - sorolta a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában