Bér

2024.02.05. 18:13

A Sanitas vezetői szerint két szakaszban 15 százalékkal nő idén az egészségügyi alkalmazottak fizetése

Illusztráció

Agerpres

Két szakaszban további 15 százalékkal nő idén az egészségügyi alkalmazottak fizetése a január elsejétől érvényes 5 százalékos béremelés mellett - a Sanitas Szakszervezeti Szövetség vezetősége szerint ebben állapodtak meg a kormány képviselőivel folytatott hétfő délutáni egyeztetésen.
A Sanitas elnöke, Leonard Bărăscu és Iulian Pope első alelnök beszámolója szerint idén két szakaszban, márciustól és júniustól nőnek a fizetések az egészségügyben. Azt még nem szögezték le, hogy szakaszonként milyen arányú lesz a béremelés, de összesen 15 százalékkal fognak nőni a fizetések ebben az ágazatban, beleértve a szociális ellátásban dolgozókat is - szögezték le.
Hozzátették, a tárgyalások még folytatódnak, az intézkedés költségvetési vonzata ugyanis még nem ismert. Egyelőre csak az egészségügyi minisztérium és az önkormányzatok alárendeltségében működő intézményekkel kapcsolatos adatokat összesítették, de további csaknem 20 ezer alkalmazottat érintene az intézkedés - magyarázták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában