Határrendészet

2024.01.17. 12:10

Huszonhét kilogramm bányavirágot foglaltak le a hatóságok a kolozsvári repülőtéren

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A határrendészek 27 kilogramm, valószínűleg a nemzeti örökség részét képező bányavirágot találtak egy feladott csomagban a kolozsvári nemzetközi repülőtéren.
Az országos határrendészeti felügyelőség (IGPF) szerdai közleménye szerint ez már a második hasonló fogás ebben az évben a kolozsvári légi kikötőnél. Néhány nappal ezelőtt egy Nagy-Britanniába tartó repülőgépen utazó nő poggyászában 45 darab bányavirágot találtak.
A kedden felfedezett csomagban, amelyet egy romániai cég adott fel küldeményként egy kínai magánszemély címére, a kolozsvári vámhatóság és határrendészet alkalmazottai 14 darab, különböző méretű, fekete színű bányavirágot találtak, melyeknek súlya összesen 27 kilogramm. A hatóságok szerint fennáll a gyanú, hogy az ásványok a nemzeti örökség részét képezik, és kivitelük az országból a művelődési tárca külön engedélye nélkül törvényellenes.
A határrendészet büntetőeljárást indított az ügyben, az elkobzott kristályokat szakértői vizsgálatnak vetik alá, hogy értéküket és eredetüket megállapítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában