Ítélet

2023.10.18. 13:46

A vaslui-i törvényszék elrendelte Dumitru Buzatu előzetes letartóztatásának meghosszabbítását

Forrás: Agerpres

Agerpres

Elfogadta szerdán a vaslui-i törvényszék nyomozóbírója a korrupcióellenes ügyészség (DNA) indítványát, és elrendelte a Szociáldemokrata Párt (PSD) Vaslui megyei szervezetének vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt elnöke, Dumitru Buzatu előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A döntés 48 órán belül megfellebbezhető.
Az ugyanebben az ügyben letartóztatott szakértőt szabadlábra helyezték, de hatósági felügyelet alatt marad. A gyanúsított nem veheti fel a kapcsolatot a tanúkkal, köztük a Vaslui megyei önkormányzat alkalmazottaival sem.
A törvényszék szeptember 23-án rendelte el Dumitru Buzatu 30 napos előzetes letartóztatását. A politikus fellebbezését a iaşi-i ítélőtábla elutasította.
Dumitru Buzatu ellen vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás, miután tetten érték, amint 1,25 millió lej csúszópénzt fogadott el egy cégvezetőtől. Az összeget azért kérte az üzletembertől, hogy az önkormányzat fizesse ki a vállalata által végzett útfelújítási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában