Románia

2022.04.11. 19:16

Elutasították a Tánczos Barna ellen benyújtott indítványt

Agerpres

 

A képviselőház hétfőn elutasította a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Az indítvány elfogadása mellett 83, ellene 186 törvényhozó szavazott, egy képviselő tartózkodott.

 

Az indítvány vitáján a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) bejelentette, hogy meg fogja szavazni az USR beadványát, mivel a környezetvédelmi miniszternek távoznia kell tisztségéből a neki felróható valós dolgok miatt. Adrian-George Axinia AUR-os képviselő ugyanakkor leszögezte, az egyszerű indítvány kezdeményezői a civil szervezetekkel együtt megakadályozták a zöld energiát termelő vízerőművek építését és üzembe helyezését, ami véleménye szerint elfogadhatatlan. Oana Florea szociáldemokrata képviselő ezzel szemben kijelentette, hogy a PSD nem fogja megszavazni az indítványt. George-Cătălin Stângă liberális törvényhozó pedig úgy vélte, hogy az USR-nek a környezetvédelemmel szemben kimutatott aggodalma csak "látszat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában