Aktuális ügyek

2024.04.02. 11:44

Orbán Viktor fontos egyeztetésre Romániába utazik

Bukarestben tárgyal szerdán a magyar kormányfő.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor is Bukarestbe érkezik szerdán, miután Klaus Iohannis egy szűkkörű egyeztetésre hívott több európai vezető politikust – írja a Magyar Nemzet az Új Magyar Szó cikkére hivatkozva. A hírportál cikke szerint a megbeszélésen az európai uniós kérdéseken túlmenően szó eshet a NATO-főtitkári poszt, s az arra vonatkozó jelölések.

Az írás szerint Klaus Iohannis román államfő szerdán Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, Alexander De Croo belga kormányfővel és Andrej Plenković horvát miniszterelnökkel tárgyal. Az egyeztetések részei annak a stratégiai agendának, amelyet Charles Michel kezdeményezett, s célja az Európai Unió prioritásainak áttekintése.

Mint a hírportál fogalmaz, először szerveznek ilyen jellegű találkozót. Belgium most, Magyarország pedig július 1-től tölti be a soros uniós elnökséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában