Aranyérem

2024.04.15. 17:46

Nem volt ellenfele a váradi lánycsapatnak

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is halmozza az aranyérmeket a Crişul vízilabda szakosztálya.

Forrás: Crişul SK

Jósa Attila 

Március közepén a klub U15-ös vízilabdacsapata nyerte el sorozatban harmadszor az országos bajnoki címet, a bravúrt pedig az elmúlt hétvégén a női U17-es csapat is megismételte. A bajnokság mindent eldöntő, utolsó tornájának a fővárosi Rapid Uszoda adott otthont, a váradi lányok pedig már az első meccsen igazolták a papírformát, miután 17–7 arányban kiütötték a Bukaresti Sportiskola csapatát. Dorin Sava tanítványai a folytatásban sem játszottak ennél szorosabb meccseket, a Marosvásárhelyi VSK ellen 21–8 mutatott a rendes játékidő végén az eredményjelző, de a Bukaresti Dinamo sem úszta meg egy méretes „zakó” nélkül (24–12). A pontvadászatot a második helyen záró Gyulafehérvári VSK-t 21–12-re verték a váradi lányok, a mérkőzés végén a hagyományoknak megfelelően a vezetőedző Dorin Sava is medencében ünnepelte csapatával az újabb bajnoki címet. A bajnokcsapatnak az érmeket a Román Vízilabda-szövetség (FRP) képviseletében Mihai Stănescu, valamint a váradi klub igazgatója, Pető Dalma adta át. A piros-kékek vízilabdázója, Csáki Olívia egy fontos egyéni díjat is „bezsebelt”, miután a bajnokság legtechnikásabb játékosának választották. „Nehéz idény volt, de ez a bajnoki cím kárpótol mindenért, az U19-es bronzérme és az U15-ös lányok ezüstje után. Remélem, ezek a sikerek motiválják a váradi lányokat, hogy egyre többen kezdjenek pólózni egyesületünk színeiben” – mondta Dorin Sava. 

Az U17-es fiúk is remekeltek 

Az U17-es fiúk országos bajnokságának 2. tornáját is Bukarestben, a Dinamo Uszodában rendezték a hétvégén. Az Alexandrescu Antonio által vezetett csapat mind a három mérkőzést megnyerte, és már csak egy lépés választja el az országos bajnoki címtől. A Crişul néven szereplő, de a Nagyváradi VSK-val közösen indított csapat remekül kezdte a tornát, miután pénteken 13–10 arányban legyőzték a Steauát. Szombaton a Brassói Corona VSK elleni mérkőzés sem okozott különösebb megterhelést a váradi fiatalok számára (17–4). Az utolsó fordulóban az ebben a korosztályban a legnagyobb rivális, a Bukaresti Dinamo következett, de Alexandrescu Antonio csapata ezúttal sem hagyott kétséget afelől, hogy idén a Crişul a legjobb csapat ebben a kategóriában és 5 góllal jobbnak bizonyult a fővárosiaknál (10–15). „Nagyon büszke vagyok ezekre a fiúkra, akik a Steaua és a Dinamo elleni mérkőzések nehéz pillanataiban is érett hozzáállást tanúsítottak. Ezek az eredmények nem véletlenek, hanem az elmúlt időszak kemény munkájának gyümölcsei. Szeretném megköszönni a pólószakosztály vezetőségének és a Crişul SK vezetőinek a bizalmat, hogy kineveztek ennek a remek csapatnak az élére” – nyilatkozta Alexandrescu Antonio, a bajnokcsapat vezetőedzője. „Örülök, hogy a Nagyváradi VSK-val idén a tető alá hozott partnerség ebben a korosztályban hasznosnak bizonyult a váradi póló számára, hiszen az újonnan alakult csapat megnyerte a Román Kupát, és nagy esélye van arra, hogy országos bajnok legyen. A lányok bajnoki címét kiemelten is fontosnak tartom, mivel az elmúlt években arra törekedtünk, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk a női és férfi csapataink számára” – tette hozzá Pető Dalma. 

A Crişul U17-es kerete: Popa Flavius, Holhoş Darius, Szilágyi Marcu, Marinescu Andrei, Fitero Mihai, Soponar Iannis, Tokai Márk, Nagy Alexandru, Popa Cosmin, Mérai László, Vuşcan Matei, Feke Denis, Orsós Roland, Pop Cotuna Adrian, Michael Orient, Pop Mihuţa Alexandru, Nagy Benjámin, Boros Dávid, Dunca Marc, Barta Patrick.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában