III. Liga

2024.04.14. 19:17

Kilenc pontra növelte előnyét a Bihar FC

A Bihar FC labdarúgói az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtva 3–0 arányban győztek szombaton Újpécsen, a rájátszás harmadik helyezettjének a pályáján.

 Jósa Attila

A III. Liga felsőházi rájátszásában a harmadik fordulót rendezték szombaton, a 8. csoportban a váradi csapat már az első percben megnyithatta volna a gólok sorát Újpécsen: a középső védő, Preklet Csaba merészkedett előre, de hat méterről, egyedül a kapussal szemben végül rossz megoldást választott. A 30. percben Alex Băicant buktatták a büntetőterületen belül a hazaiak, a megítélt büntetőt Sergiu Jurj lőtte a kapu jobb oldalába (0–1). A második félidőben, alig három perccel a folytatás után, a 48. percben Florin Chitaş harcolt ki egy szabadrúgást a tizenhatos széléről. A Bihar FC középpályása, Vadim Calugher tanítani való mozdulattal csavart a kapuba, ezzel 2–0-ra alakítva az állást piros-kékek javára.

A hajrában a csereként beállt Luca Tincău is betalált, a télen érkezett támadó egy ügyes labdaátvétel után lőtte ki a hosszú sarkot (0–3). A váradi csapat győzelmével 9 pontra növelte előnyét a második helyezett Politehnica előtt, miután a lilák meglepetésre csak döntetlent értek el az Electrica Stadionban a Buziásfürdői Phoenix ellen. A következő fordulóban, április 20-án, szombaton a Bihar FC ismét idegenben, a Phoenix vendégeként szerepel.

„Nagyon jó meccset játszottunk egy olyan csapat ellen, amely nagyon tapasztalt és nem adja olcsón a bőrét a saját pályáján. Az első perctől az utolsóig nagyon koncentráltak voltak a srácok, úgy érzem, a csapatot a Temesvári Politehnica elleni döntetlen felbőszítette, mindenki kettőzött erővel hajtott ma. Szerintem ez volt az év egyik legjobb mérkőzése a számunkra és csak gratulálni tudok a fiúknak mindahhoz, amit elértek. Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, három gólt is lőttünk, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk” – mondta Florin Farcaş vezetőedző. Sztárvendégek érkeztek Biharszentandrásra A 10. csoportban a Biharszentandrási Crişul és a listavezető Zilahi SCM közötti mérkőzésre a román Aranygeneráció két tagja, a korábbi válogatott Florin Prunea és Florin Răducioiu is kilátogatott, Alexandru Boc társaságában. Bár a második félidő elején Hora góljával a Crişul szerzett vezetést, az utolsó 10 percben a szilágyságiak megfordították a mérkőzést, a győztes gólt a Zilah nagyváradi születésű csatára, Sergiu Pop szerezte a 85. percben (1–2).

Jegyzőkönyv

Újpécsi CSC – Bihar FC 0–3 (0–1).
G: Sergiu Jurj (30. –11-esből), Vadim Calugher (48.), Luca Tincău (78.)
Újpécs: M. Braşoveanu – M. Rosemblum, M. Matei, A. Gania (E. Ştefan, 46.), M. Enciu, I. Mera, E. Amariei (A. Vlădic, 46.), F. Dobie (M. Giuricici, 67), A. Ignea, N. Voroş (I. Fandel, 60.), O. Radu (C. Ureche, 46.). 

Vezetőedző: Robert Fruşa.

FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican (S. Bactăr, 46.), Gagyi K. – R. Farcaş, V. Calugher, A. Vînău (A. Moga, 70.) – A. Gîdea (S. 
Ciocan, 77.), S. Jurj (L. Tincău, 77.), F. Chitaş (B. Vasile, 70.).

Vezetőedző: Florin Farcaş.
Vezette: Adelin Pavel (Osica de Jos) – Robert Mereş (Kolozsvár), Ovidiu Ionuţ Sabou (Kolozsvár).
Szövetségi megfigyelők: Antonie Burtea (Resicabánya) és Ioan Onicaş (Zilah).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában