Futás

2024.03.25. 16:21

Sikeres hegyi futóversenyt szerveztek a Révi-szorosban

Több mint 500 hazai és külföldi versenyző indult szombat reggel az Xterra Sport SE által a Sebes-Körös révi szorosában megrendezett ECO Primavera Trail Race hegyi futóversenyen. A résztvevők felkészültségüktől függően több táv közül választhattak.

ERDON-összeállítás 

A leghosszabb, 68 km-es ultramaraton távon 47-en, a 42,8 km-es maratonin 110-en, a rövidebb 16,2 km-es cross távon 234-en, míg a 10,2 km-es Wild távon 148-an rajtoltak reggel 7:00, 8:00, 9:20 és 11:00 órakor a vársonkolyosi sportterem elől a versenyzők, ugyanide futottak be mindazok, akik sikeresen teljesítették a távokat. A szintidők 12 óra volt az ultramaratoni, 9 óra a maratoni, 4 illetve 3 óra volt a rövidebb távokon. A versenyzők 14–17, 18–29, 30–39, 40–49, 50–59 éves és 60+ korcsoportokban indulhattak. A verseny útvonala a Sonkolyos–Révi-szorosban többnyire erdei utakon, jelölt turistaösvényeken vezetett, így többek között a Kék ponton, illetve a Piros ponton. A pálya érintette a régió legszebb látnivalóit, ugyanakkor a technikás terep és a nagy szintemelkedés miatt extrém nehéz volt mindamellett, hogy szombaton gyönyörű időben startolt a mezőny. Persze, volt, aki éremért futott, voltak, akik csak bizonyítani akartak önmaguknak, hogy sikeresen megbirkóznak ilyen távok lefutásával is. Természetesen olyanok is akadtak, akiket négylábú kedvence kísért végig az útvonalon, ahol ellenőrző- és frissítőpontok működtek, amelyek megfelelően és jól látható módon ki voltak jelölve. A frissítőpontokon víz, izotóniás és üdítő italok segítették a versenyzők hidratálását. Érdekesség, hogy mindenkinek a saját kulacsába töltöttek innivalót, mert a szervezők a koronavírus-járvány óta nem engedték meg az egyszer használatos poharak használatát. A díjkiosztóra a vársonkolyosi tornateremben került sor. A szintidőn belül teljesítők egyedi „finisher” érmet kaptak. Az első három női és férfi helyezett abszolút kategóriában és korosztályonként is külön díjazásban részesült. A versenyeredményeket a my-run.ro/primavera-trail-race-2024-rezultate internetes oldalon lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában