Kinevezés

2024.04.01. 18:32

Új igazgatója van a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítványnak

Forrás: PMO

Fotó: Amazing Visuals

BN-összeállítás

Alexandru Chirát, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea) igazgatóját nevezték ki április 1-jétől a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány (Oradea Heritage) élére. Az alapítvány a nagyváradi műemlékek és turisztikai látványosságok, köztük a városháza tornya, a Darvas–La Roche-ház, a neológ zsinagóga, a szabadkőműves templom, az Aachvas Rein zsinagóga, a Madách-passzázs megőrzésével és fenntartásával foglalkozik. 

Alexandru Chira 2020 és 2022 között a Visit Oradea ügyvezető igazgatója volt, 2022-től pedig a főigazgatói tisztséget tölti be. Ebben a minőségében számos jelentős projekt kezdeményezője volt, valamint számos kulturális esemény és fesztivál szervezője. Az elmúlt két évben a Visit Oradea teljesítménymutatói sorozatosan növekedtek, áll a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében. „A műemlékvédő alapítványt az átláthatóság és a hatékonyság elvei alapján fogom vezetni, úgy mint a Visit Oradea Egyesületet is. A két szervezet közös vezetése természetes szinergiát teremt majd. A homlokzat-rehabilitáció és a műemlékek állapotának leromlását megakadályozó program kiemelten fontos Nagyváradon és a megyében, amelyet hazai és külföldi szakemberekkel egyeztetve valósítunk meg. Az Oradea Heritage folytatja a sikeres programokat, de egyes, ma kevésbé népszerű turistacélpontok látogatottságának növelését és a kiállítástípusok változatosabbá tételét tűztük ki célul” – mondta el Alexandru Chira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában