Találkozó

2024.04.11. 17:17

Polgármesteri találkozó Biharpüspökiben

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Több biharpüspöki utca víz- és csatornázási munkálata kezdődik el az idén, ennek okán találkozott Florin Birta, Nagyvárad polgármestere a helyiekkel. A megbeszélés április 10-én zajlott le, tudatja a polgármesteri hivatal közleménye. Az elöljárók tájékoztatták a Püspöki (Matei Corvin) út, illetve a Plantelor utca és környéke lakóit az abban az övezetben zajló fejlesztési munkálatokról, valamint az önkormányzat jövőbeli terveiről. Ez utóbbiak közé tartozik a víz- és csatornahálózat, valamint az esővízelvezető-hálózat kiépítése, utcák leaszfaltozása, melyek mindegyikét európai uniós alapokból kívánják finanszírozni. Birta kifejtette, hogy hamarosan megkezdődik az esővizet és a szennyvizet összegyűjtő főcsatorna építése is. Ez a Plantelor utcán valósul majd meg, a vasúti aluljáró alatt, továbbá épül egy vízvisszatartó medence és még egy vezetékszakasz, mely a Borsi út alatt halad, és az esővizet a Sebes-Körösbe vezeti, a szennyvízcsatornát pedig a legközelebbi szivattyútelepre irányítják. Miután ezek a beruházások megvalósultak, következik az útburkolat felújítása.

Biharpüspökiben jelenleg egy új park megvalósításán is dolgoznak a Rectorului utca és a Püspöki út kereszteződésében, emlékeztetnek a közleményben, hozzátéve, hogy tervbe van véve egy másik biharpüspöki park létesítése is a Căpșunilor és az Afinelor utcák találkozásánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában