Programajánló

2024.04.06. 10:10

Idén is lesz nyári színházi fesztivál

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a nyíregyházi Mandala Dalszínház, a Partium Alapítvány, a MAKET és az Újvárad együttműködésében idén július 11. és augusztus 15. között tartják a nyári színházi fesztivált a megszokott helyen, a nagyváradi várszínházban.

Forrás: Facebook/Nagyváradi Vár - Nyári Színház

Ciucur Losonczi Antonius

A részletekről a szervezők tájékoztattak az RMDSZ székházában péntek délben zajlott sajtótájékoztatón. Szabó Ödön, a szervezet megyei ügyvezető elnöke felidézte, hogy a barátság és az ismeretség a mandalásokkal lassan két és fél évtizedes múltra tekint vissza, hiszen más rendezvények kapcsán is együttműködtek már korábban. Az idők folyamán jóban-rosszban kitartottak egymás mellett, arra törekedve, hogy minőségi szórakozást nyújtsanak az érdeklődőknek. A nyári színházi fesztivál az idén immár a tizenkettedik kiadásához érkezik, és jó hír a közönségnek, hogy a belépőjegyek és a bérletek árai változatlanok maradnak – jelentette be Szabó Ödön. A bérlet tehát 99 lej, jegy elővételben 25 lej, a helyszínen 30 lej. Belépőket április 19-től lehet majd vásárolni hétköznap 10–15 óra közt a Fekete Sas-palotabeli székházban, illetve 17 óra után a Gekkó pubban.

A szerző felvétele

Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház vezetője elmondta, hogy hat előadásra kell számítani, és ahogyan eddig mindig, lesznek vidámabb és komolyabb hangvételű produkciók is. Természetesen esőnapokat is beiktattak kedvezőtlen időjárás esetére.

A nyíregyháziak két fellépéssel érkeznek. Július 20-án, szombaton a Liliomfi című musicalkomédiát mutatják be a Szakszervezetek Művelődési Házában, mivel a díszlet csak ennek a színpadán fér el. A forgatókönyvet Szejte Vajk írta, a zenét Bolba Tamás szerezte, és bár az alaptörténet nem sérül, mégis egy korszerű, 21. századi feldolgozása az eredeti műnek. Több évforduló miatt is aktuális a színrevitele, ugyanis 210 éve született Szigligeti Ede, 175 éve jelent meg a Liliomfi, és 70 éve vetítették először a filmet, magyarázta Bódis Gábor.

A Kisvárdai Várszínházzal közösen július 29-én, hétfőn a Mandala Dalszínház Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékának szabadtéri premierjét tartja a nagyváradi várban. Érdekessége, hogy 2008-ban ezt már bemutatták a nyíregyháziak, az akkori szereplőgárdából Bódis Gábor, a sajtótájékoztatón szintén jelen levő Kovács Attila, valamint Bacskai Zsolt maradt „hírmondónak”.

Vendégelőadásból négy lesz. Július 11-én, csütörtökön a tévésorozatokból ismert Németh Kristóf és Kiss Anna Laura színművészek érkeznek Kulcsár Lajos Love.hu című darabjával, mely egy középkorú férfi és egy fiatal hölgy kapcsolatáról szól. Augusztus 5-én, hétfőn Földes László lép színpadra Halj meg, és nagy leszel! című önéletrajzi estjével, mely során tizennégy Hobo-dal is felcsendül. Augusztus 9-én, pénteken Vándor Éva lesz látható a Shirley Valentine című „lélekmelengető komédiában”, végül pedig, zárásként, augusztus 15-én, csütörtökön Auksz Éva, Sajgál Erika és Trokán Anna szerepel majd Adorján Beáta Loft című komédiájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában