Kézműves

2023.12.04. 15:53

Hagyományőrző napot tartottak Mihályfalván

Az év utolsó hónapjának kezdetén, december 1-én rendezték meg Érmihályfalván a Kézműves és Hagyományőrző napot, amely az eddigi évekhez hasonlóan most is nagy népszerűségnek örvendett a fiatalok és a felnőttek körében.

ERDON-összeállítás

Az eddigi évekkel összehasonlítva elmondható, hogy az esemény teljes mértékben megtartotta népszerűségét, ugyanis a hideg levegő és a jelentős csapadék ellenére sok érdeklődő megjelent a hagyományőrző napon. A rendezvény lehetőséget biztosít a fiatal generációk számára, hogy ebben a modern világban újjáélhessék a tradíciók legkedveltebb szokásait. Ezek közé tartozik a hímzésminták festése üvegre és bögrére, valamint a téli ünnepek kedvenc süteménye, a mézeskalács sütése és díszítése. Az idei rendezvényen a hangsúly e két hagyományőrzési formán volt, a résztvevők pedig örömmel használták ki a lehetőségeket, kreatív alkotásokat hoztak létre szeretteik számára az ünnepek alkalmából. Az esemény egyik fénypontja a közös adventi koszorú díszítés volt, amikor is a fiatalok együtt öltöztették fel a nagy jelentéssel bíró karácsonyi jelképet, amely a város egyik dekorációja lesz. Végezetül, az elkészült alkotásokat mindenki hazavihette, valamint minden kedves résztvevő egy részvételi oklevéllel és egy festett üveg-angyalka ajándékkal távozhatott.

„Köszönetünket fejezzük ki az Érintő Egyesületnek a szervezésért, ahogyan az eddigi években is, most is egy hasznos és boldog pillanatokkal teli napot élhettünk meg. Továbbá köszönjük a Bethlen Gábor Alapnak, az Érmelléki Gazdák Egyesületének és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak a támogatást, hogy megvalósulhatott ez a rendezvény. Köszönjük a médiának, hogy velünk tartott és végigkísérte munkáinkat. Köszönet minden résztvevőnek, hogy megtiszteltek minket ezen a napon és együtt élhettük át a hagyományőrzés és kézműveskedés legszebb pillanatait. Végül, de nem utolsó sorban köszönet az adventi koszorút díszítő fiataloknak, akik ahogy a kézműveskedésben, úgy a díszítésben is jeleskedtek” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában