Előrejelzés

2024.04.29. 14:56

ANM: nyáriasan meleg idő várható az ortodox nagyhéten és húsvétkor

Illusztráció

Agerpres

Az ortodox húsvéthoz kapcsolódó minivakációban meleg időre és elszórtan minimális mennyiségű csapadékra lehet számítani - nyilatkozta hétfőn az AGERPRES-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) igazgatója.
Elena Mateescu szerint május elsejétől országszerte nyáriasan meleg lesz az idő, a nappali hőmérsékleti értékek 17 és 25 Celsius-fok között alakulnak régiótól függően. A legmelegebb a Kárpátokon kívüli területeken lesz, az ország nyugati, délnyugati és déli részében. Hétfőn és kedden, április utolsó napján is melegebb lesz az idő megszokottnál, akár a 27 fokot is elérheti a nappali csúcsérték.
Az utolsó tavaszi hónap meleg idővel köszönt be, szombatról vasárnapra virradóra már nem hűl le a levegő 0 fok alá az ország egyetlen régiójában sem. A déli területeken 10-12 fokos, az északi térségekben 8-9 fokos minimálértékeket mérnek - részletezte az ANM igazgatója.
Hozzátette, hogy vasárnap 17-22 fokos átlagértékekre lehet számítani országszerte.
Elena Mateescu szerint szerdán és csütörtökön este elszigetelten kisebb futó záporok is előfordulhatnak az ország egyes részein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában