Elsősegély

2023.10.20. 11:54

SMURD-karaván érkezik Bihar megyébe

Illusztráció

Forrás: ISU

A rohammentők Légy felkészülve elnevezésű SMURD-karavánja Bihar megyébe érkezik: október 20-án, pénteken Nagyváradra, október 24-én, kedden Belényesbe és október 26-án, csütörtökön Vaskohsziklásra. Október 20–22. között a karaván Nagyváradon, a Körösvidéki Múzeum kertjében táborozik le. Három napon át, 10–15 óra között a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai elsősegély tanfolyamokat és bemutatókat tartanak a lakosságnak, ismertetik milyen természeti katasztrófák sújthatják Romániát (földrengés, áradás, tűzesetek) és hogyan készülhetnek fel ezekre a lakosok. Várad után a karaván Belényesbe megy tovább, ahol október 25-én, szerdán a Garofiței utcán táboroznak le, majd másnap, október 26-án, csütörtökön Vaskohszikláson, a Cuza Vodă utcán. Mindkét településen 10–15 óra között lesznek programok. 
A mobilközpontnak egyébként van egy 40 személyes "tanterme", ami minden orvosi és elsősegély eszközzel, hordozható felszerelésekkel és szimulátorokkal el van látva, hogy az oktatás még hatékonyabb legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában