Programajánló

2023.06.21. 09:50

Petőfi-átiratok dalokban

A Petőfi Kulturális Ügynökség névadója születésének bicentenáriuma alkalmából kortárs költőket kért fel egy-egy Petőfi-vers újragondolására. Az elkészült parafrázisokból később dalok születtek, melyek a jazz, a blues és a popzene eszközeivel hozzák közelebb egyik legnagyobb költőnk verseit a mai közönséghez. A Szent László Napok keretében szervezendő előadás során az eredeti Petőfi-költemények is elhangzanak. Szervező: Petőfi Kulturális Ügynökség. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. Időpont: június 25., vasárnap, 17 óra. A zenekar tagjai: Honfi Imre Olivér – ének, gitár (The Mojo), Petrovics Panka – fuvola, ének (Junk Big Band), Kiss Zsolt – dob, ütőhangszerek (Marthy Dharma), Pengő Csaba – nagybőgő, basszusgitár (DuoGenész, The Abstract, The Mojo).
A Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján, illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában