Szabadegyetem

2021.07.21. 07:57

Megkezdődött a hatodik Partiumi Szabadegyetem Berettyóújfaluban

Fotó: Facebook/PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék

Pikó Stefánia

Ahogyan arról a továbbiakban részletesebben is beszámolunk majd, hétfőn megkezdődött a hatodik alkalommal megrendezett Partiumi Szabadegyetem. Azok után, hogy az elmúlt évben a romániai diákok nem tudtak részt venni a járvány miatt a nyári egyetemen, idén ismét teljes lehet a létszám, és a magyarországi hallgatók és vendégek mellett a Partiumi Keresztény Egyetem tanárai és diákjai is jelen lehetnek.

Az idei alkalom témája a Tájképek (szemiotika, művészet, nyelv), a szervező pedig a Bihari Népművészeti Egyesület, Berettyóújfalu. Együttműködő partner: Partiumi Keresztény Egyetem, ELTE, MNYKNT, Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda. A szabadegyetem vezetője dr. Balázs Géza.

A hétfőtől szombatig tartó program első napján János Szabolcs egyetemi docens (PKE), Balázs Géza egyetemi tanár (ELTE, PKE), Albu-Balogh Andrea egyetemi adjunktus (PKE), Varga Zsuzsa egyetemi tanársegéd (PKE) és Boka László (egyetemi docens, PKE) tartott bevezető előadásokat nyelvi tájképről, kortárs versekről, helynévgyűjtésről. A keddi napon pedig autóbuszos kirándulást szerveztek Nagyváradra és a Hegyközbe (Hegyközszentmiklós, Székelyhíd, Bihardiószeg, Szentjobb, Siter), János Szabolcs vezetésével. A szabadegyetem eseményeinek ismertetésére visszatérünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában