Támogatás

2020.08.26. 15:45

A megye összes magyar kisdiákja megkapja az iskolatáskát

Sikerült kiosztani az elmúlt hét folyamán Nagyvárad tanintézményeiben a Bihar megyei Rákóczi Szövetség és az RMDSZ jóvoltából érkezett jó minőségű iskolatáskákat és az előkészítősek számára nyomtatott füzetcsomagokat.

A közel 1200 iskolatáskát az összes magyar nyelvű iskolakezdő előkészítős megkapja. A számukra Nagyváradon az RMDSZ képviseletében Cseke Attila, a Rákóczi Szövetség képviseletében pedig annak Bihar megyei elnöke, Kéry Hajnal adta át ezeket a csomagokat. Ezen a héten a vidék következik, Bihar megye településeinek összes magyar tannyelvű iskolát választó előkészítős diákjához eljuttatják ezeket az ajándékokat a két szervezet képviselői: Szabó József megyemenedzser és Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettese. Köszönet a szülőknek, akik magyar tannyelvű osztályokba íratják be gyermekeiket.

Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje elmondta: nagyon jól tudja, hogy mit jelent a szülők és gyermekek számára az előkészítő osztály kezdete, hiszen kisebbik leánya is ezen nagy lépés előtt áll. Sok a gyermekekben megfogalmazott kérdés, de ez természetes is, mint ahogyan az is, hogy a szülők együtt izgulnak velük. Egy a biztos, hogy aki a magyar tannyelvű oktatást választotta, az jól döntött, mert mindenki az anyanyelvén képes könnyebben elsajátítani az iskolában átadott tudást.

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes sok sikert kívánt mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak az új tanévhez. – Nem lesz egyszerű a járványhelyzettel együtt élni, de együtt meg kell teremtsük azokat a feltételek, hogy újból hagyományos oktatásban részesüljenek gyermekeink – mondta a megyei elöljáró.

Borítókép: Cseke Attila segédkezik az iskolástáskák kiosztásában

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában