ERDON Országos hírek

2008.10.25. 17:30

Mégis indulhat Kincses Előd!

<p>A november 30-i parlamenti választásokon függetlenként indulni szándékozó Kincses Elődnek adott igazat pénteken egy Maros megyei bíróság: úgy határozott, hogy a jelölt részt vehet a megméretésen.</p>

Ez a döntés még mindig nem jogerős, hiszen huszonnégy órán belül megtámadható a Maros megyei ítélőtáblán, amely a végső döntés meghozatalában illetékes.

Kincses jelöltségét korábban azért utasította el a Maros megyei választási iroda, mert csak egyetlen eredeti példányban nyújtotta be a támogató aláírásokat négy helyett. Kincses az eredeti példányokról három másolatot készített, azokat pedig közjegyzőnél hitelesítette. Kincses azzal érvelt, hogy a hitelesített másolat jogilag egyenértékű az eredetivel.

A marosvásárhelyi ügyvéd a Maros megyei, magyarok által többségben lakott 2-es jelzésű szenátori választókerületben jelöltette magát, ahol többek között Markó Béla, az RMDSZ elnöke lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!