ERDON Helyi hírek

2019.04.01. 10:57

Idén is megtartották a Föld óráját

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Rotaract Club Nagyváradon a Föld órája elnevezésű eseményt az elmúlt szombaton.

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Rotaract Club Nagyváradon a Föld órája elnevezésű eseményt az elmúlt szombaton.

 

Az est leszálltával az elmúlt évekhez hasonlóan mécseseket gyújtottak a Nagyvásártér/December 1. park központi részén. Az idei alkalmon egy villanykörtébe foglalt gyertya alakzatát rakták ki, ezzel figyelmeztetve a természeti erőforrásokkal való okos gazdálkodásra, illetve egy fenntartható életmód kialakításának szükségességére. A terv szerint a mécsesek fellobbanásával egyidejűleg a park lámpaoszlopain a fényeknek 20.30-kor ki kellett volna aludniuk, azonban ez valamiért nem történt meg. A résztvevők hiába várták az izzók lekapcsolását, az közel egy órás késéssel történt meg, nem sokkal a meghirdetett program végeztével, amikor már egyesek, kisgyerekes családok hazafele indultak. (Andrei Dejeu szervező elmondta: felhívta az Electrica áramszolgáltatót, ahol azt a választ kapta, hogy a jóváhagyás nem érvényes, a szolgáltató egy más dokumentumot kellett volna kapjon az önkormányzattól.)

Bár a rendezvény üzenete így kissé „csorbult”, a kellemes, közösségi hangulat megmaradt: a rendezvény része volt a Cantus Mundi-koncert, amelyen iskolás gyerekek énekeltek, illetve tűzzsonglőrködés is volt.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!