ERDON Helyi hírek

2017.09.21. 14:26

Különleges kert az iskolaudvaron

A legkisebbek is közreműködtek a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumban nemrég létesült kert csinosításában, tudtuk meg Konrád Katalin igazgatónőtől.

A legkisebbek is közreműködtek a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumban nemrég létesült kert csinosításában, tudtuk meg Konrád Katalin igazgatónőtől.A kert a Polgártárs Alapítvány és a Mol Románia által meghirdetett Zöldövezet program keretén belül jött létre, melynek célja, hogy a támogatás segítségével a települések még több és szebb zöld felülettel gazdagodhassanak. A projekt ötletgazdái és kivitelezői az Eco-Mountain Transylvania Egyesület önkéntesei voltak, melyben együttműködő partnerként a Szent László Római Katolikus Líceum volt segítségükre. A munkálatok tavasszal kezdődtek el, az utóbbi hónapok során az önkéntesek tujákat és különféle növényeket ültettek, füvesítettek, padokat helyeztek el, s egy szív formájú tanösvény is létesült, melynek kiépítéséhez különböző anyagokat használtak fel. A kert nem csupán egy kellemes hely, ahol el lehet tölteni a szünetet, de természetismereti órák tarthatók itt, s a tanösvénynek köszönhetően az érzékszervek fejlesztésére is alkalmas. A projekt értéke hétezer lej volt, a kert hivatalos átadása pedig jövő héten lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!