ERDON Helyi hírek

2016.06.20. 12:55

Ítéletidő tombolt a megyében

Úgy tűnik, a váradi csatornarendszer kapacitását messze meghaladta a vasárnapi felhőszakadás, több utca a szó szoros értelmében ár alá került, leállt a közlekedés.

Úgy tűnik, a váradi csatornarendszer kapacitását messze meghaladta a vasárnapi felhőszakadás, több utca a szó szoros értelmében ár alá került, leállt a közlekedés.

Villám sebesített meg egy harminc és egy harmincnégy éves fiatalembert, miközben egy mácsapusztai focimeccsen szurkoltak. Valószínűleg nem beléjük csapott a villám, csupán a becsapódás közelében lehettek, vélekedett Camelia Roşca, a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, ugyanis nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

„Vízesés”

Vasárnap este filmek cirkuláltak a közösségi oldalakon arról, hogy a Körös áruház előtti aluljáróba vízesésként zúdult az esővíz, de az aluljáró még hétfőn délelőtt is el volt árasztva. Ottjártunkkor fél métert is meghaladni látszott a víz, páran, feltehetően az üzletek alkalmazottai a lerakódott iszapot próbálták eltüntetni. Nem láttuk nyomát annak, hogy akár a tűzoltók, akár mások közbeléptek volna.

Azóta van gond, mióta tavaly javították a Kórház utcai csatornarendszert, régebben ha három napig is esett az eső, akkor sem nézett ki így az aluljáró” - mondta az egyik járókelő. „Normális esetben mostanra a fertőtlenítésről is gondoskodniuk kellett volna az illetékeseknek. De hát mi működik nálunk normálisan…” - fűzte hozzá.

Rekordmennyiség

Camelia Roşca kérdésünkre hétfőn délelőtt arról tájékoztatott: furcsamód addig nem érkezett hozzájuk értesítés az aluljáróról, ezért nem is léptek közbe. Vasárnap amúgy 124 katonai tűzoltó dolgozott 24 járművel és 16 elektromos szivattyúval, aznap Bihar megyében 47 udvarról, 28 pincéből, egy lakásból, két kertből, két garázsból és egy tömbház lépcsőházból szivattyúzták ki a vizet, Nagyvárad mellett Székelyhídon, Tenkén, Szalontán, Illyén, Inándon és Szalárdon.

Érdeklődésünkkor pedig a szalontai tűzoltók épp egy keményfoki és egy inándi udvarról igyekeztek kiszivattyúzni a vizet, a székelyhídi tűzoltók pedig a helybéli Emanuil Gojdu utcai egyik lakást igyekeztek használhatóvá tenni. Nagyváradon ezzel párhuzamosan az Ogorului, a Beldiceanu, a Kogălniceanu, az Avram Iancu, a Pandurilor utcákhoz hívták ki őket. „Nem emlékszem arra, hogy valamikor is ennyi hívásunk lett volna” - mondta a szóvivő.

A RER Ecologic Service két, az utat elálló, ledőlt fát távolított el, az egyiket a Louis Pasteur, a másikat a Şelimbarului utcáról.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!