ERDON Helyi hírek

2016.05.12. 15:20

Kulturális rendezvénysorozat

Hétfőtől szombatig különféle programok zajlanak Nagyváradon és a Félixfürdőn a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Bihar és Szilágy megyei területi filiáléjának szervezésében.

Hétfőtől szombatig különféle programok zajlanak Nagyváradon és a Félixfürdőn a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Bihar és Szilágy megyei területi filiáléjának szervezésében.

A huszonötödik alkalommal megszervezett Homérosz-napok kulturális rendezvénysorozat megnyitója hétfőn 16 órától lesz, a Gheorghe Şincai megyei könyvtárban, ahol az Ecoart szervezésében bemutatják Ioan Podosu Mozaic című kötetét. 19 órától a Mária Királyné társulat által előadott Audienţa című darabot mutatják be az egyesület tagjai számára. Kedden tíz órától az országos igazgatótanács, majd az egyesület kultúráért felelős bizottsága gyűlésezik, 18.30-tól pedig a Próféta léptei országos irodalmi verseny díjátadása zajlik a félixfürdői Silena étteremben, ezt George Nicolescu, Ion Ladaru és Ional Man vak énekesek koncertje követi. Szerdán tíz órától a filiálé székhelyén általános műveltségi verseny zajlik majd a skype segítségével, 15 órától pedig, a Iosif Vulcan múzeumban bemutatják R. S. Buba Egy nyár amely nem tűnik el kötetét. Csütörtökön 19 órától a Brahms fesztiválon belül zajló hangversenyen vesznek részt a tagok a Nagyváradi Filharmónia szervezésében, pénteken 12 órától számítógép felhasználói tanfolyam kezdődik, szombaton 10 órától pedig a város történelmével ismerkedhetnek meg az egyesület tagjai a Nagyváradi Várban, 19 órától pedig a Szigligeti Színházba hivatalosak, ahol Cehov Három nővér című drámáját adja majd elő a magyar társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!