ERDON Helyi hírek

2016.03.08. 16:59

A Föld Órája Nagyváradon is

Idén március 19-én tartják meg világszerte a Föld Órája elnevezésű kezdeményezést. Az akcióhoz Nagyvárad is csatlakozik.

Idén március 19-én tartják meg világszerte a Föld Órája elnevezésű kezdeményezést. Az akcióhoz Nagyvárad is csatlakozik.

Városunkban 20.30 és 21.30 óra között várják az érdeklődőket a December 1. parkba, ahol több programmal is készülnek a szervezők. Az említett időszakban leoltják a reklám és turisztikai célú világításokat, ez nem vonatkozik a közvilágításra. A kezdeményezéshez csatlakozhatnak a magán és jogi személyek is azzal, hogy leoltják a villanyokat és kikapcsolják az olyan elektromos eszközöket, amelyek működése nem feltétlenül szükséges. A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy ezen a napon világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!