ERDON Helyi hírek

2014.03.27. 11:24

A Föld órája Váradon is

Csakúgy, mint az elmúlt években, a nagyváradi önkormányzat az idén is részt vesz a Föld Órája elnevezésű nemzetközi akcióban, melynek lényege, hogy este egy órára mindenki lekapcsolja a villanyt.

Csakúgy, mint az elmúlt években, a nagyváradi önkormányzat az idén is részt vesz a Föld Órája elnevezésű nemzetközi akcióban, melynek lényege, hogy este egy órára mindenki lekapcsolja a villanyt. Az akcióra március 29-én, szombaton kerül sor, a nagyváradi önkormányzat este fél kilenc és fél tíz között kapcsolja le minden intézményének világítását. Az először 2007-ben az ausztráliai Sydney-ben megszervezett akció célja felhívni az elektromos áram fogyasztók figyelmét arra, hogy az elektromos energia termelése nyomán széndioxid kerül az atmoszférába, illetve arra, hogy közösen kell és érdemes fellépni a környezet védelme érdekében. Az akcióba a lakosok is bekapcsolódhatnak azáltal, hogy szombaton az említett órában lekapcsolják a villanyt, illetve kikapcsolnak minden árammal működő berendezést, háztartási eszközt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!