ERDON Helyi hírek

2013.09.02. 12:26

Újabb helyen igényelhető nyugdíjas bérlet

Nagyvárad- Hétfőtől egy újabb helyen, az őssi Cazaban utca 51. szám alatti multifunkcionális központban is igényelhetnek a nyugdíjasok új típusú bérletet. Egyelőre kevesen élnek a lehetőséggel.

Nagyvárad- Hétfőtől egy újabb helyen, az őssi Cazaban utca 51. szám alatti multifunkcionális központban is igényelhetnek a nyugdíjasok új típusú bérletet. Egyelőre kevesen élnek a lehetőséggel.

A múlt héten tartott sajtótájékoztatón Ioan Purge, a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) gazdasági igazgatója azt mondta: a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalánál (ASCO) mintegy 45 ezer nyugdíjas jelezte, hogy igényelne új típusú bérletet, s körülbelül 9 ezer érintett már át is vette az igazolványát. Szeptember 2-tól egy új helyszínen is lehetőség nyílt erre, a várad-őssi Cazaban utca 51. szám alatt levő multifunkcionális központban (a 14-es és 19-es számú buszok megállójának közvetlen közelében), mely minden hétköznap 8-16 óra között kereshető fel, hétvégén viszont zárva tart.

Egyéb munkapontok működnek a Real bevásárlóközpontban hétköznap 9.30-20.00 óra között, a Lotus Centerben (központi bejárat, a főút mellett) hétköznap 12.30-20.30 óra, illetve szombat-vasárnap 11.00-18.30 óra között, az OTL Atelierelor utca 12. szám alatti székhelyén a kereskedelmi irodában (a villamosremíz bejáratánál) hétfőtől péntekig 8-17 óra között, a Duiliu Zamfirescu utcában (Dudek-sikátor) a vízművek mellett hétköznap 8-16 óra között, valamint a Rogériusz 2 multifunkcionális központban (a Gyermekváros szomszédságában) hétköznap 8-16 óra között.

Szükséges papírok

A kérvényezéskor a korhatáros, az előrehozott öregségi nyugdíjat, a mezőgazdasági nyugdíjat és a katonai nyugdíjat kapó személyek a következő dokumentumokat kell felmutassák: formanyomtatvány (helyben kitöltendő), eredeti személyi igazolvány, mely bizonyítja, hogy az érintettnek stabil lakhelye van Várad közigazgatási területén, a nyugdíjazási határozat eredetije és másolata, vagy igazolás a nyugdíjpénztártól, valamint a nyugdíjszelvényt is vigyék magukkal. A betegnyugdíjasoknál a következő akták kell legyenek: formanyomtatvány (helyben kitöltendő), eredeti személyi igazolvány, mely bizonyítja, hogy az érintettnek stabil lakhelye van Várad közigazgatási területén, a nyugdíjazási határozat eredetije és másolata, orvosi igazolás. Azoknál a személyeknél, akik elérték a nyugdíjkorhatárt, de nem nyugdíjasok, viszont nem rendelkeznek egyéb jövedelemmel, legyen ott a formanyomtatvány (helyben kitöltendő), eredeti személyi igazolvány, mely bizonyítja, hogy az érintettnek stabil lakhelye van Várad közigazgatási területén, igazolás a Közpénzügyek Felügyelőségétől (vagyis az adóhivataltól), és egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!