ERDON Helyi hírek

2013.05.04. 07:57

Kaláka-sorozat Pelbárthidán - Alkotó közösség

Ismét megmutatták a pelbárhidiak, hogy nem csak szereteik a szépet, de kemény munkával tesznek is érte. Három napon át zajló tavaszi kaláka-sorozatnak volt az utolsó szakasza múlt héten csütörtökön Pelbárthidán.

Ismét megmutatták a pelbárhidiak, hogy nem csak szereteik a szépet, de kemény munkával tesznek is érte. Három napon át zajló tavaszi kaláka-sorozatnak volt az utolsó szakasza múlt héten csütörtökön Pelbárthidán.

Április 26-án a már szokásossá vált cél érdekében gyült össze a Református Egyházközség számos tagja. Szorgos kezek jókedvű beszélgetés közben kitakarították a játszóteret és helyreállították a megrongálódott játszóezközöket. Az ezt követő napon a közösség újabb 11 tagja gyűlt össze ezúttal a műemlék templom körül, hogy megtisztítsa és megjavítsa annak kerítését.

Köszönhetően a Paptamási Polgármesteri Hivatal felajánlásának és támogatásának a Református Egyházközség újabb közös munkát szervezett május másodikán. Ennek során a parókiától templomig húzódó területen, valamint a falu lakosainak háza elejébe mintegy 108 tujafát telepítettek a kalákában résztvevők. Ezt követően a dolgos asszonykezek virágoskertet alakítottak ki a játszótér és a templom közötti téren. A virágokat, melyeket az említett helyre valamint a játszótér kertjébe ültettek (több mint 100 tő), szintén a Polgármesteri Hivatal adományozta.

Kicsitől nagyig mindenki megtalálta, elvégezte a neki való munkát és mindenki örömét lelte az együtt alkotás gyümölcsében. Volt aki ácsként a játszótér eszközeinek a helyreállítását vállalta magára, akadt aki a tujafák szállításához gépjárművét ajánlotta fel, mások az ültetést készítették elő.

Munka közben felmerült a kérdés: mi lesz ha nem fakadnak meg a tujafák, ha megrongálják és nem rendeltetésszerűen használják a játszóteret? Megvan az esély a bosszantó és kellemetlen dolgokra, a csalódásokra, de attól még alkotnunk kell, lehet reményednünk! Így tettük és fogjuk tenni Isten segítségével mi is a dolgunkat Pelbárthidán. Örömmel és közösen alkottunk meggyőződésünk szerint szépet és hasznosat. Az eddigiekért köszönet a támogatóknak, a szervezőknek, hálás köszönet a résztvevőknek és dicsőség a mindent adó Istennek!

Ghitea-Szabó József-Levente lelkipásztor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!