ERDON Helyi hírek

2012.10.21. 16:22

Gömbölyű Várandós Csoport

Október 18-án tartották meg a Gömbölyű Várandós Csoport első találkozójára, amely a Fészek Családtámogató Egyesület jóvoltából és Hoffmann Kinga vezetésével.

Október 18-án tartották meg a Gömbölyű Várandós Csoport első találkozójára, amely a Fészek Családtámogató Egyesület jóvoltából és Hoffmann Kinga vezetésével.

A találkozót a Máltai Szeretetszolgálat székhelyén tartották meg. Az első alkalomra kevesen gyűltek össze, de a szervezők a továbbiakban még több kismamára számítanak. „Nem szokványos dolog egy ilyen csoport, a váradi kismamáknak meg kell ismerniük az ilyen jellegű találkozókat”- mondta el Hoffmann Kinga a csoport ötletgazdája. A program célja a közösségépítés, a kismamák támogatása, élménymegosztás. A kéthetente megrendezésre kerülő beszélgetések nem szakmai felkészítők, nem lesznek szakmai meghívottak sem, itt az anya kerül a középpontba. A találkozók alatt az érdeklődők többet megtudhatnak az áldott állapotról, megoszthatják élményeiket és meghallgathatják, hogy mások hogyan élik/élték meg a várandósság kalandját az örömökkel, izgalmakkal, kételyekkel, félelmekkel és reményekkel együtt.

Támogatás

Az önfejlesztő csoport nem csak hasznos információkkal látja el a leendő anyukákat, hanem lehetővé teszi, hogy egy azonos érdeklődési körű és összekovácsolódott női közösség tagjaként támogatást és segítséget kapjon a gyermekágyas időszak alatt is. Hoffmann Kinga hozzátette, hogy kéthetente különböző témák kerülnek megbeszélése, szó lesz a várandósságról, szülésről, születésről, anyaságról és a gyermekágyas időszakról, „végigkövetjük azt a 9 hónapot, amely visszavonhatatlanul megváltoztatja egy nő és a párja életét, és amely sokkal könnyebb, ha a változás súlyát nem külön-külön hordjuk, hanem támogató légkörből merítünk erőt”. Minden kismamát, érdeklődőt továbbra is várnak, a Máltai Szeretetszolgálat székhelyén (Fő utca 26), a következő alkalomra november 8-án, 18 órától kerül sor.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!