ERDON Helyi hírek

2011.06.28. 15:10

RMDSZ

<div>Az&nbsp;<strong>RMDSZ</strong>&nbsp;nagykárolyi szervezete a székház felújításának apropóján ünnepséget szervez pénteken, ezúttal kifejezetten az itthoniak számára, szeretnék meghívni a régi tisztségviselők mindegyikét.</div>

Az RMDSZ nagykárolyi szervezete a székház felújításának apropóján ünnepséget szervez pénteken, ezúttal kifejezetten az itthoniak számára, szeretnék meghívni a régi tisztségviselők mindegyikét.

 

Befejezték a nagykárolyi RMDSZ-székház felújítását, a régi épület immár kívül-belül megújulva pompázik, méltó dísze a városközpontnak. Múlt pénteken a hivatalos átadás is megtörtént, viszonylag szűk körben, éppen ezért e hét péntekén szeretnének egy újabb átadó ünnepséget szervezni, mely immár sokkal inkább a nagykárolyiaknak szólna, tájékoztatta lapunkat Kovács Jenő polgármester, az RMDSZ nagykárolyi szervezetének elnöke. Erre az avatóra meghívnának mindenkit, akinek valaha is „köze volt” a nagykárolyi RMDSZ-hez, egykori tisztségviselőket, tanácsosokat, régebbi választmányi tagokat, jelenlegi politikai hovatartozásuktól függetlenül.

Nem titkolt cél, mondta Kovács Jenő, hogy biztatni szeretnék a régi tagokat, vállaljanak újra szerepet a helyi politikai életben a szövetség berkein belül. Az RMDSZ nagykárolyi szervezetének viszonylag kevés aktív tagja van, több ember kellene, hogy a belső versengés is nagyobb legyen. „Vannak még olyan emberek Nagykárolyban, akik segítségünkre lehetnének, szeretnénk őket is megnyerni.” - mondta Kovács.

Szükség lenne rá, hogy az RMDSZ, legalábbis helyi szinten, hasonlóvá váljék a kilencvenes évek szövetségéhez, mikor még többféle világnézetű ember tudott együtt dolgozni. Kellenek a jobboldali érzelműek, a konzervatív lelkületűek is a munkaközösségbe, „jómagam is keresztény jobboldalinak vallom magam” - tette hozzá a polgármester. A nagykárolyiRMDSZ nem engedheti meg azt a „luxust” magának, vélte Kovács Jenő, hogy ne legyen sokszínű. A jövőben erősíteni kell a különféle platformok jelenlétét a helyi szervezetben, létre kell hozni azokat, meg kell szólítani a város magyarságát. A fiatalokra is nagy szükség lenne, ezen a téren szeretnének építkezni, várják a civil szervezetek, fiatalok megkeresését, azokét, akiket érdekelne, hogy részt vegyenek a helyi politikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!