ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 08:01

Felszentelték az új temetkezési kápolnát Domahidán

<p>Szatmár megye - Vasárnap szentelte fel az új temetkezési kápolnát a domahidai görög katolikus közösség.</p>

Gheorghe Pop, a falu görög katolikus parókusa elmondta, hogy az önerőből mostanra teljesen elkészült kápolna ünnepélyes felavatásán igét hirdetett Ft. Virgil Bercea nagyváradi püspök. A görög katolikus egyházi elöljáró prédikációja után Veres Attila, nagymajtényi római katolikus plébános szólt az egybegyűltekhez, ezt követően Paniti Zoltán domahidai református lelkipásztorköszöntötte az istentiszteleten megjelent híveket.

Az ünnepi szentmise végén Gheorghe Pop házigazda parókus részletesen beszámolt a kápolna közel három éven át tartó építésének folyamatáról. A templomi ünnepség után a megjelentek átvonultak a kápolna épületéhez. A szentelési ünnepség lényeges és ugyanakkor látványos mozzanata volt, amikor a kápolna tornyába felhúzták az új, Nagybányán öntött 100 kilogrammos harangot. Mind a templomban, mind a kápolnánál ünnepi műsort adott elő a nagykárolyi Sfântu Andrei Görög-Katolikus Egyházközség 25 tagú kórusa. A kápolna szentelési ünnepség szeretetvendégséggel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!