ERDON Helyi hírek

2010.06.09. 15:04

Elbúcsúztak a nyolcadikosok

<p>Nagyvárad - A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium nyolcadikosai a nagyvárad-olaszi református templomban tartott istentisztelet keretében búcsúztak el az általános iskolás évektől.</p>

Szerda délben a nagyvárad-olaszi református templomban került sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium nyolcadikosainak búcsúztatójára. Csűry István püspök Máté evangéliuma 18 fejezetének a kisgyermek példájáról szóló igeszakaszai alapján hirdetett igét. A felolvasott ige szerint a tanítványok azzal a kérdéssel fordultak Jézushoz, hogy ki a legnagyobb a mennyek országában? Jézus egy gyermeket hív maga mellé és azt válaszolja, hogy aki megalázza magát, mint a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában.

A gyermek példája

Az igehirdető arra hívta fel a ballagók figyelmét, hogy napjaink számítógépek által uralt világában legyenek ők is olyanok, mint az a gyermek, aki példaként áll a taníványok előtt. "Krisztus karjai között nem fog a megaláztatás, amíg az Ő közelében vagytok távol vagytok a nyomorúságtól. Sokmindent nyertetek és nyerni fogtok a múlt és a jövendő csodáiból, mindabból, amit Isten tartogat számotokra. Az út során Isten mindent kipótol, amire szükségetek van." - hangzott el. A 348-as számú dícséret közös eléneklése után Szabó Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte a megjelenteket. Reményét fejezte ki, hogy nem végső búcsú ez, hiszen megvan a lehetőség arra, hogy a Lorántffyban folytassák a végzősök tanulmányaikat. Végül a hetedik A és B osztály tanulói verses-zenés összeállítással búcsúztatták el a nyolcadikosokat. Az ünnepségen az iskola vezetősége és tanári közössége mellett a szülők, rokonok is szép számban részt vettek.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!