ERDON Helyi hírek

2010.03.10. 12:32

Nőket rabolt ki a trió

<p>Bihar megye - Három fiatalt fogott el a rendőrség, akik összesen hét nőt raboltak ki Váradon.</p>

Elfogták kedden a rendőrök azt a három fiatalt, akinek több olyan rablás is a számlájára írható, amelyeket az utóbbi hónapokban követtek el Nagyváradon. A 16 éves F. A. P.-ről, a 19 éves E. F. C.-ről és a 18 éves D. S. A.-ról van szó, mindannyian váradiak. A gyanú szerint ők támadtak meg összesen hét hölgyet tavaly november és idén február között. Áldozataikat sötétedés után különféle utcákon lesték meg. Olyanokat választottak, akik egyedül voltak, majd beléjük kötöttek, s erőszakkal elvették tárcáikat, táskáikat, bankkártyáikat, pénzüket, mobiltelefonjaikat. A bűnelkövetés módozatát tekintve csak egy kivétel volt, egy 70 éves nő, akit annak a tömbháznak a lépcsőházában támadtak meg, ahol lakik.

Az elkövetők a megszerzett hitelkártyákhoz tartozó PIN-kódokat is keresték, s több esetben is olyan szerencséjük volt, hogy a kártyák mellett meg is találták feljegyezve a hozzájuk tartozó számsorokat. Így az ellopott készpénz mellett leürítették a legtöbb áldozat számláját is.

Találomra

A rendőrség tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nyomozás adatai szerint a bűnözők teljesen találomra választották ki a megtámadottakat. A legfiatalabb sértett 22 éves, a legidősebb 72. A bűnelkövetés helyszínére sem volt különösebb preferenciája a triónak, a város különböző részein léptek akcióba. Csak annyi számított, hogy a kiszemelteket ne kísérje senki, s hogy az adott utcán gyérebb legyen a közvilágítás. Autót is használtak: egyikük minden esetben a helyszín közelében várakozott a volán mögött ülve, s az egyes „akcióik” után a járművel menekültek el a tettesek. Összesen 6000 lejnyi haszonra tettek szert, ennek eddig csak a fele térült meg. A rendőrök tegnap azt kérvényezték a váradi bíróságtól, hogy a fiatalokat helyezzék előzetes letartóztatásba, lapzártánkig erről döntés nem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!