ERDON Helyi hírek

2008.11.16. 15:21

Őszi bál az Ady Endre Liceum -ban

<p>Bihar megye - Az idén is megrendezte hagyományos őszi bálját a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete. A helyszín az Ady Endre Liceum volt.</p>

Az eseményre szombaton este hat órai kezdettel a nagyváradi Ady Endre liceum dísztermében került sor, amelyre Nagyszalontáról is hívtak vendégeket. A bál kezdetekor még nem volt teltház a liceum bálra szépen előkészített dísztermében, a szervezők elmondása szerint a szomszédban zajló Tamás Gábpr koncert szippantotta el a résztvevők egy részét. De akik ott voltak, kellemesen érezhették magukat, hiszen bevezetésképpen a Nagyvárad Táncegyüttes mutatot be rövid, de igényes népzenei műsort. Előadásukban sárpataki cigánytáncot, magyarlapádi és vajdaszentiványi táncokat láthatott a nagyérdemű. Azért írom, hogy láthatott, mert egyesek nem voltak kiváncsiak a produkcióra, ami különösen akkor volt zavaró, amikor Brugós Anikó magyar népdalokat énekelt, de hangja összekeveredett a terem végéből érkező hangos csevegés zajával.

Ennek ellenére a közönség érdeklődő részétől hangos és megérdemelt tapsot kapott ő is és a táncegyüttes is produkciójuk végeztével. Ezután következett az ízletes vacsora, és amíg az ételeket felszolgálták a színpadot elfoglalta a Német Demokrata Fórum Hoffman zenekara és játszotta a nyugdíjas korosztály által is nagyon kedvelt könnyűzenei slágereket. A vendégek nem sokáig kérették magukat, szinte már az első dal felcsendülésekor elhagyták helyüket és a tánctérre vonultak táncolni. A jó hangulat kitartott az ünnepség végeztéig.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!