ERDON Helyi hírek

2008.10.06. 13:35

Javításra szorul a Lesi-i gát is

<p>Bihar megye - A Lesi-i vízgyűjtőtó betonburkolatán keresztül szivárgást észleltek, ezért a Körösök Vizügyi Igazgatóság, melynek kezelésébe a tó tartozik, szükségesnek tartja a javítások elvégzését. Helyre kell állítani az eredeti paramétereket. Ki kell javítani a betorborítást, a vizelvezető csatornát és egy ideig figyelemmel kell követni az egész rendszer viselkedését.</p>

Ehhez viszont készíteni kell egy műszaki tervet, ki kell írni a licitációt a munkálatra. Jelenleg a terv készítése folyik, melyet még ez évben befejeznek. Jövőre kiírnak egy nemzetköz licitációt a munkálaok elvégzésére, mondta Ioan Oprean mérnök a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A Lesi-i vízgyűjtótavat 1969-73 között építették vízierőmú működtetése és a mezőgazdaságnak és iparnak, valamint a Körös alsó folyása mentén lévő települseknek, köztük Nagyváradnak szükséges víz tárolására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!