ERDON Helyi hírek

2008.09.26. 08:50

Eladnák a fogorvosi rendelőknek otthont adó ingatlant

<p>Kovászna Megye – Kovászna Megye Tanácsa soros ülésén bemutatták a megye magánvagyoni leltárában szereplő épületek használatáról szóló jelentést. Korábbi ülésén az önkormányzat bizottságot nevezett ki, amely felmérte az ingatlanok jelenlegi állapotát és kihasználtsági szintjét.</p>

A bizottság javaslatot fogalmazott meg a fogorvosi klinika kérdésében. A sepsiszentgyörgyi Fogorvosi Poliklinika épületében jelenleg 7 fogorvos dolgozik, koncessziós szerződés alapján, az ingatlan azonban rendkívül rossz állapotban van, sürgős felújításra szorul. A bizottság azt javasolta, hogy a telket osszák fel két részre, úgy, hogy a kisebbik területen maradjon az ingatlan, amelyet értékesítenének, míg a másik terület – a nagyobb beltelek, – kerüljön át a megye magánvagyoni leltárába.
A Háromszék és a Cuvintul Nou napilapok szerkesztőségének otthont adó épületben irodákat akarnak kialakítani és ide költöztetnék a gyermekjogvédelmi igazgatóságot.
Ugyanakkor a bizottság megállapította, hogy a kézdivásárhelyi Apor Péter Iskolacsoport által használt torjai utászház, valamint a Románia Magyar Cserkészszövetség által használt vadasi utászház 15 évre szóló szerződését betartják a bérlők, ezért a szerződések fenntartását javasolja. A sepsibükszádi utászházat a megyei tanács a Borvizek Útja program keretén belül felújíttatja.
A megye magánvagyoni leltárában szereplő hatodi utászház egyelőre megmarad az ASIMCOV használatában. A Kis- és Középvállalkozók Szövetsége kapta meg használatra, azonban a szervezet eddig nem vette igénybe az épületet és nem is végzett javításokat. A megyei önkormányzat által nevesített bizottság egyelőre nem javasolta a szerződés felbontását, ugyanis az ASIMCOV egy 75.000 euró értékű pályázatból szeretne kialakítani egy továbbképző központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!