ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 16:08

Terv ingatlanépítő részvénytársaság létrehozására

<p>Bihar megye - A Bihar Megyei Tanács legutóbbi ülésén a tanácsosok utoljára megszavazták, miszerint a Megyei Tanács létrehoz egy részvénytársaságot egy magán vagy jogi személlyel közösen ingatlanépítésre.</p>

Az építendő ingatlan az Universitatii utca 4 szám alatt lesz. A társaság létrehozására szerződést a legkedvezőbb ajánlatot tévővel köt a Megyei Tanács. Társulási ajánlatokat az intézmény iktatójánál lehet leadni. A Követekező tanácsülésen szavazásra bocsátják a társulási keretegyezményt is. A létrehozandó részvénytársaság feladta elenne megközelítőleg 3000 lekrész  felépítése a már említett területen. Az építendő tömbházak 16-21 lakrészesek lesznek, 1-5 szobásak, de lesznek irodaházak, kereskedelmi és szórakoztató egységek és garázsok is, összesen 14 hektárnyi területen. A részvénytársaság létrehozására tőkeerős befektetőre van szükség, a Megyei Tanács a területtel járul hozzá, mely a résszvénytársaság tőkéjének a 49 százalékát tenné ki. A társult fél adná készpénzben a tövábbi 51 százalékot, amit a társaság bejegyeztetésétől számított 12 hónapon belül kell befizetni. A részvénytársaság alaptőkéje nem lehet kevesebb 25.000.000 lejnél, egy részvény névleges értéke pedig 1000 lejnél. A terület beépítés után is a Tanács tulajdonában marad.

Jelenleg kaszárnyák vannak az említett területen. A régi épületek bontásából származó építőanyagot a tervek szerint ingyen kapják meg különféle intézmények újrahasznosításra. Az építkezési tervek már elkészültek. A háztömbök 16-21 emeletesek lesznek és 2012-ig kello megépíteni. Az esetleges veszteséget és nyereséget a társult tagok részvényük arányában osztják meg, áll a társasági szerződés tervezetében.

 

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!