ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 16:02

Rokkantak újranyitott aktái

<p>Szatmár megye - Szatmár megyében megközelítőleg 8000 olyan személy van, akik rokkantsági fokozatuk függvényében különböző kedvezményeket élveznek.</p>

Szatmár megyében megközelítőleg 8000 olyan személy van, akik rokkantsági fokozatuk függvényében különböző kedvezményeket élveznek. A Crisan utca 3. szám alatt működő bizottság tagjai az Egészségügyi Minisztérium és a Munka– és Családügyi Minisztérium  2007/1.992/762–es számú közös rendelete alapján, az előző években rokkantnak nyilvánított személyek rokkantsági fokozatát átértékelték. Az illetékesek 4000 személynek küldtek értesítést. A címzettek között voltak olyan személyek, akik nem jelentkeztek a felhívásra. Az ő esetükben felfüggesztették a pénzbeli juttatások kifizetését. Azok a személyek, akik nincsenek megelégedve a különböző szakorvosi vizsgálatok szerint megállapított rokkantsági fokozattal, azoknak 30 nap áll a rendelkezésükre, hogy óvást nyújtsanak be a szakbizottsághoz, amelynek az óvást 5 napon belül kell továbbítania Bukarestbe — tudtuk meg a gyermekvédelmi igazgatóság aligazgatójától, Marinescu Mireltől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!