ERDON Helyi hírek

2008.04.06. 18:50

Rangsorolták Szatmárnémeti és a Szatmár megyei tanács jelöltjeit

<p>Szatmár megye - Egyhangú támogatásáról biztosította a Szatmár Megyei Képviselők Tanácsa Csehi Árpád területi elnököt, hogy - legnagyobb esélyesként - ő induljon a megyei tanács elnöki tisztségéért a június elsejei helyhatósági választásokon.</p>

Bár a másik két jelölt időközben visszalépett, Csehi bizalmi szavazást kért, amelynek eredményeképpen 63 érvényes szavazatból 62 támogató voksot kapott a testület tagjaitól.

Ugyanennyi szavazatot kapott egyébként a Szatmár Megyei Tanács jelenlegi alelnöke, aki így lista élére került (az SZKT vonatkozó határozata értelmében a megyei elnök után). A szombaton megtartott MKT-ülésen a megyei tanácsosjelöltek között a következő sorrend alakult ki: Günthner Tibor, Riedl Rudolf, Rácz Éva, Draveczky Károly, Kónya László, Kovács Máté, Nagy Sándor, Stier Péter, Várna Levente, Véron András, Muzsnay Árpád, Veres István, Antal István, Kánya László, Molnár Csaba, Balvinszky Sándor, Stiebli Arnold, Gábor József.

Egy nappal korábban, péntek délután rangsorolták Szatmárnémeti Tanácsának RMDSZ-es jelöltjeit. A városi küldöttek, szintén egyhangúlag, bizalmat szavaztak Ilyés Gyulának, aki legesélyesebbként, második mandátumáért száll idén versenybe. Az SZKT-határozat értelmében, a listát a városi szervezet elnöke, Kereskényi Gábor és a polgármester-jelölt, Ilyés Gyula vezeti, a további rangsorolás dőlt el a szavazáson. A (172-ből) 170 érvényes voks alapján a további sorrend a következő: Fógel László, Kovács Jácint, Nits János, Szőcs P&eac! ute;ter, Maskulik Csaba, Túrós Lóránd, Marc Adrián, Magyar Lóránd, Nagy Szabolcs, Veres Norbert, Babos Tibor, Balvinszky Sándor, Molnár Csaba, Stiebli Arnold, Márka Gábor, Kabai István, Simon Gábor.

A rangsoroló gyűlésen egyébként a területi elnök bejelentette, hogy a megyei szervezet hétfőn véglegesíti megegyezését a Német Demokrata Fórummal. Ennek eredményeképpen Szatmárnémetiben és a megyében közös tanácsosi listát állítanak, a megye többi településén pedig nem kötnek más szervezettel szövetséget egymás ellen - mondta Csehi Árpád.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!