ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 17:59

Megvannak a vállalkozói tervek

<p>Szatmár megye - A Hans Lindner Alapítvány által indén is megtartandó Ötletbörze vállalkozói játékban a csapatok 57 pályamunkát adtak le, melyek leadásának a határideje hétfőn járt le. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-Otletborze_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az ötletek között többek között szerepel: csokoládé különlegességek készítése, alternatív energia források, bio élelmiszer üzlet, vidámpark, mobil fánksütőde, multiplex stb. Amint azt megtudtuk a 15 vállalkozóból álló zsűri mindegyike elolvassa és külön értékeli majd a diákok által készített vállalkozási terveket. A zsűritagok az ötletek eredetiségét és figyelembe veszik pontozáskor, de fő szempontok: a pályamunkák kidolgozása, illetve, hogy a fiatalok mennyire építették be terveiket a valós gadasági környezetbe.

15–en a döntőben

A pontszámok alapján a legjobb 15 csapat jut majd tovább, az ifjú vállalkozókkal a szervezők egy hónapon át arculattervezésen dolgoznak majd. Emellett találkozhatnak majd a Lindner család egy részével, akik szintén jó tanácsokkal látják majd a versenyzőket, valamint kirándulást is szerveznek a diákok számára, mely során vállalkozókat látogatnak meg. A döntőre, melyet idén is expo formájában szerveznek meg, május 5–én kerül sor, melynek most is az Opel szalon ad majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!