ERDON Eletmód

2016.03.29. 18:11

Megújul a Windows Intéző

A Microsoft vezető dizájnere megerősítette a Twitteren, hogy a Windows Intéző teljes frissítésén dolgoznak, de semmilyen további részletet nem osztott meg a projekttel kapcsolatosan.

A Microsoft vezető dizájnere megerősítette a Twitteren, hogy a Windows Intéző teljes frissítésén dolgoznak, de semmilyen további részletet nem osztott meg a projekttel kapcsolatosan.

A Windows Intéző (Windows Explorer) lényegében már az 1985-ben kiadott Windows 1.0 óta jelen van az operációs rendszerben és érdekessége, hogy az elmúlt évtizedekben csak igen kevés változtatást eszközöltek rajta. A legnagyobb ráncfelvarrást a Windows 8-ban kapta, de ez is inkább szépészeti szempontból jelentett változást, és nem funkcionalitásában újult meg.

 

A Peter Skillmanhez, a Microsoft dizájneréhez intézett kérdés az volt, hogy van-e bármiféle törekvés egy modern Intéző létrehozására, amire Peter Skillman válasza egy sokakat boldogító igen volt. Szavainak pedig súlya van, hisz Peter Skillman a Microsoftnak a Windows 10-en dolgozó designer-csapatának a vezetője. Skillman korábban olyan legendás cégeknél volt a felhasználói élmény kialakításáért felelős, mint a Palm vagy a Nokia. 2015 óta pedig a Microsoft csapatát erősíti.

Március 20-án, szintént felhasználói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy az új Intéző már egy modern applikáció lesz, nem pusztán a régi asztali windows egy továbbfejlesztett, plasztikázott változata. Ez a Microsoft krossz platform ideológiájának erősségét mutatja, a jövő az asztali gépeken és a mobileszközökön egyaránt futó modern operációs rendszeré.

Tehát reménytelien feltételezhető, hogy a következő Windows Intéző már egy modern alkalmazás lesz, azonban még mindig kérdéses, milyen régóta és hőn áhított fontos funkciók kerülnek bele.

Az, hogy pontosan milyen funkciókat kap a Windows Intéző, hogy egyáltalán ez marad-e a neve, hogyan fog kinézni és, hogy bekerül-e a következő Windows 10 frissítésébe a nagy Redstone első kiadásába, mind mind a jövő titka. Azonban a kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, hogy a Windows Explorert valóban, alapjaitól írják újra, így valószínűsíthető, hogy csak a Redstone második frissítésében érkezhet meg, melynek kiadási dátumát a jövő évre tolták.

A pontos dátum tehát nem ismert, a jövő rejtély, az ismeretlenre való várakozás pedig különösen végtelennek tűnhet, így addigis a várakozás legsötétebb óráiban vessünk néhány pillantást Peter Skillman bizakodó, jövőbe tekintő, derűs arckifejezésére!

 

Last minute érdekesség:

A héten március 30-án megrendezésre kerülő Microsoft BUILD 2016 fejlesztői konferencia, rendkívül érdekesnek ígérkezik, ugyanis itt fognak bemutatkozni az operációs rendszer Redstone frissítésének eddig "titkolt" újdonságai - értesült a magyar PCWorld számítástechnikai magazin. Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a Windows 10 élő csempéi kapcsán komoly bejelentések várhatóak. Microsoft háztáji pletykák  szerint ekkor válhatnak hivatalossá az interaktív csempék, továbbá az Értesítési panellel is jelentősen javulhat a csempék integrációja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!